divendres, 7 de setembre del 2012

Mar de Pedra a la Miranda dels Ossos


De tota la colla, uns quants encara estan mig actius durant aquest mes d'agost. Serà que han acabat les vacances? jejeje. En fi, que en Ricard amb en Marçal es van dirigir a la nord d'Agulles a fer aquest viot. Ells mateixos ens en fan cinc cèntims.



1er. llarg  Ae/A1  Aquest és el més laboriós de tots amb diferència, hi ha molts passos d´ungla. Entre seguros com a molt n' hi ha dos de seguits per això és molt recomanable anar amb 2 ungles i 2 estreps. 



La R és completament penjada i força incòmode, i els forats per les ungles ja estan fets però al principi costen una mica de veure. Fan falta unes 25 cintes exprés .




2ón. llarg  Ae/A1  Més del mateix però sense tants passos d´ungla. També hi trobarem un parell d´espits sensa xapa, les plaquetes entren bé o s'hi pot escanyar un tascó. Abans d´entrar a la R tenim un passet de plom que sembla que aguanta prou bé.
 



3er. llarg  Ae/A1   Molt semblant al segon amb algun passet de ganxo i un parell d´espits sense placa. La R una mica més humana comparada amb els altres.



4art. llarg Ae/A1  IV+  En artificial , anem a buscar l'esperó de l´esquerra durant  uns 15m per acabar en lliure fàcil per una placa fins la R. Després de tant artificial, costa una miqueta començar a escalar en lliure, sort que és fàcil.




5è. llarg  IV  Es de tràmit per arribar fins el cim, però compte amb la roca que no és massa bona, sortim per la dreta de la R i buscant el camí fàcil ens n'anirem cap a l´esquerra fins el cim.



El descens el fem amb un ràel de 15m per la cara sud fins el coll, després grimpem una miqueta i baixem per la canal entre l´agulla de l' Arbret i l´agulla dels Ossos.
 



I bé, això és tot, que tot i que esperem que no sigui l'última via de la nord de l'any, amb el final de les vacances sembla com si comencessim de nou un nou curs, i aquesta aturadeta climberiana que sembla no tenir fi, doncs ens fa pensar més del compte on ens posarem a la pròxima!!!!!!



Salut!!!!!!!!!!


1 comentari:

laura pi ha dit...

Ei,aquesta la tinc pendent des de fa anys. Hi vaig anar amb una sola ungla pels dos de la cordada i al primer llarg ja vam anar avall. No me l'havia ha tornat a mirar fins ara i veient les fotos m'heu fet entrar ganes de pedalar!!!