diumenge, 13 de gener del 2013

Vies Zen a la Carnavalada i Aresta brucs a la Boteruda del Gra

La colla ha fet vàries sortides que mica a mica intentarem anar actualitzant.
 
.
 
Una d'aquestes sortides va ser a la regió d'Agulles.

Decidim anar al refugi per saludar en Harry i a veure quina ens aconsellava però quan hi arribem estava tancat. Llavors decidim fer el que en Josep i jo feiem bastant sovint fa molt de temps, començar a caminar i a veure que ens trobem que no haguem repetit.

Al passar per davant de la Carnavalada veiem el començament d´una via que hi posa Zen, i ens vam posar.

1er. llarg V+ -- Lo més finet són els primers metres, drets i amb presa petita, després el grau baixa una mica per sort, per que els seguros estan separats, però no n'hi calen més.

2on. llarg 6a -- Sortim per l´esquerra de la R al costat d´una fisura per anar a buscar el ressalt més dret on trobarem un passet de 6a, aquí les xapes estan més a prop.

El rápel es fa per la cara nord-est. Al cim trobem una savina amb unes bagues per rapelar . També hi ha un parabolt amb anella uns metres més avall que vam veure mentres baixavem.
 



 Com la via ha estat curteta en Marçal comenta d´anar a fer l´aresta brucs de la Boteruda del gra, i com cap de nosaltres l´ha pujat, doncs anem a fer-la.
La via no passa de IV+ però la roca no és la millor del món, i s´ha d´anar mirant on t´agafes.




 La primera assegurança la veiem molt amunt però segur que això vol dir que será molt fàcil. Comencem i és més finet del que sembla però sense massa dificultat, només controlar una mica la roca, quan porto 3m. en trobo un buril sense xapa que no es veu des del terra. En tot el llarg només hi ha tres burils i la R també és de burils.
El segon llarg és més tranquill però amb un petit ressalt de IV grau on trobem l´únic seguro del llarg.




El ràpel el fem per una via que anava per la nostra dreta amb parabolts, podem arribar al terra si anem amb cordes de 60m. però costen bastant de recuperar.

Salut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!!


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

L'entrada a la Zen no engresca, però a la que t'enfiles, la roca és agraïda, una bona via. Aquestes brucs històriques, malgrat ser de grau "fàcil" un no hi pot abaixar la guardia.
Bona feina!